3+1 εξαρτήματα ατμοκαθαριστή για σωστο καθαρισμό και απολύμανση

Ο ατμός αποτέλεσε διαχρονικά εργαλείο του ανθρώπου ενώ υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για τη βιομηχανική επανάσταση (ατμομηχανή του James Watt). Στη σύγχρονη κοινωνία, ο ατμός πλέον έχει εφαρμογή σε πολλές νέες χρήσεις.

Μία από τις σημαντικότερες χρήσεις του είναι τόσο ο σωστός καθαρισμός των χώρων μας χωρίς τη χρήση χημικών που μπορούν να βλάψουν τις επιφάνειες μας αλλά και εμάς, όσο και η απολύμανση από βακτήρια, μικρόβια και άλλους μικροοργανισμούς στις επιφάνειες του σπιτιού μας. Όμως η δύναμη και οι ικανότητες του ατμού δεν μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο αν δεν χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα εργαλεία. Εκτός από τους ατμοκαθαριστές λοιπόν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα κατάλληλα εξαρτήματα και τον σωστό καθαρισμό και απολύμανση των επιφανειών μας.

Ένα από τα βασικά εξαρτήματα που θα βελτιώσει τη χρήση του ατμοκαθαριστή σε γυάλινες επιφάνειες όπως τζάμια ή καθρέπτες, είναι το εξάρτημα καθαρισμού τζαμιών της Karcher. Τοποθετείται εύκολα στην λαβή των ατμοκαθαριστών Karcher, ενώ ο ατμός εξέρχεται ομοιόμορφα από τη τρύπα στο κάτω μέρος του εξαρτήματος.  Σε συνδυασμό με το υψηλής ποιότητας λάστιχο που διαθέτει, ώστε να μπορούμε να στεγνώσουμε τις επιφάνεια μας, προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα εύκολα και γρήγορα, χωρίς να αφήνει γραμμές στην επιφάνεια μας. Η διαφορά με τον παραδοσιακό τρόπο καθαρισμού με απορρυπαντικά, είναι στο ότι ο ατμός αφαιρεί το αόρατο λιπαρό φιλμ από του ατμοσφαιρικούς ρύπους, τον καπνό, την υγρασία κ.λπ. που έχουν επικαθήσει στο τζάμι.

Τη χειμερινή περίοδο όπου το σπίτι είναι στρωμένο με χαλιά, το εξάρτημα καθαρισμού χαλιών για ατμοκαθαριστές EasyFix της Karcher αποτελεί την ιδανική λύση για τον εύκολο και γρήγορο καθαρισμό των χαλιών. Τοποθετείται εύκολα στο πέλμα δαπέδου (που περιλαμβάνεται στη βασική συσκευασία των ατμοκαθαριστών EasyFix της Karcher) και σε συνδυασμό με τα πανιά μικροϊνών EasyFix προσφέρουν εξαιρετικό αποτέλεσμα καθαρισμού (το πέλμα συγκρατεί σταθερό το πανί δαπέδου, έτσι ώστε να κινείται ελεύθερα χωρίς να κολλά στην μοκέτα). Είναι πολύ εύκολο στη χρήση του και προσφέρει καθαρισμό των χαλιών χωρίς απορρυπαντικά που μπορεί να βλάψουν τις επιφάνειες μας.

Για τον καθαρισμό δύσκολων σημείων που απαιτεί ακρίβεια αλλά και τρίψιμο, τα βουρτσάκια καθαρισμού των ατμοκαθαριστών της Karcher, μας επιτρέπουν να καθαρίσουμε επιφάνειες, όπου απαιτείται τριβή, χωρίς όμως να βλάψουμε την επιφάνεια μας, χρησιμοποιώντας την δύναμη του ατμού. Τοποθετούνται πολύ εύκολα στη λαβή του ατμοκαθαριστή μας, ενώ έρχονται σε σετ 4 τεμαχίων το οποίο αποτελείται από δύο μαύρες και δύο κίτρινες στρογγυλές βούρτσες, επιτρέποντας έτσι την χρωματική κωδικοποίηση και την αποφυγή χρήσης μιας κοινής βούρτσας σε πολλαπλά σημεία του σπιτιού. Για παράδειγμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ένα χρώμα για το καθαρισμό επιφανειών του μπάνιου όπως τα πλακάκια και η λεκάνη, ενώ το άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό επιφανειών της κουζίνας όπως οι εστίες τις ηλεκτρικής κουζίνας και οι επιφάνειες προετοιμασίας των φαγητών. Ο συνδυασμός ατμού με βουρτσάκι αποδίδει ιδιαίτερα στους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια, βοηθώντας στην αποκόλληση των μικρών στιγμάτων ρύπων ή μούχλας.

Σε πολλές περιπτώσεις τα ρούχα μας χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα πριν τα φορέσουμε. Το εξάρτημα περιποίησης υφασμάτων της Karcher αναζωογονεί τα ρούχα και τα υφάσματα, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση σίδερου. Εφαρμόζει εύκολα στην λαβή των ατμοκαθαριστών της Karcher, ενώ πέρα από τις τρύπες που υπάρχουν κατά μήκος του ακροφύσιου για την ομοιόμορφη κατανομή του ατμού, διαθέτει και ειδική επιφάνεια για εύκολη και γρήγορη αφαίρεση χνουδιών από τα υφάσματα. Δεν χρειάζεται να έρθει σε άμεση επαφή με την επιφάνεια των υφασμάτων που χρησιμοποιείται, ενώ δεν συστήνεται παρατεταμένη χρήση καθώς ο επιπλέον ατμός θα υγροποιηθεί με αποτέλεσμα να βραχεί ύφασμα, προκαλώντας αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε να πετύχουμε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δύναμη του ατμού προσφέρει καθαρισμό και απολύμανση σε ένα βήμα, αν η χρήση του είναι σωστή. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι μια επιφάνεια που καθαρίσαμε με ατμοκαθαριστή, όσο καθαρή και αν φαίνεται, δεν σημαίνει ότι έχει απολυμανθεί. Πρέπει να σημειωθεί ότι καθαρίζοντας μια επιφάνεια με τη χρήση ατμού για χρονική διάρκεια 30 δευτερολέπτων και εφόσον υπάρχει άμεση επαφή με την επιφάνεια καθαρισμού, τότε μπορούμε να απομακρύνουμε το 99,999% των εγκαψιδιωμένων ιών όπως ο κορωνοϊός ή ο ιός της γρίπης (εκτός από τον ιό της Ηπατίτιδας Β) από λείες σκληρές επιφάνειες του σπιτιού. Επίσης με τον σχολαστικό καθαρισμό των επιφανειών μας με την χρήση ενός ατμοκαθαριστή, μπορούμε να εξοντώσουμε το 99,99% όλων των κοινών βακτηρίων που υπάρχουν στις επιφάνειες του σπιτιού μας, εφόσον υπάρχει άμεση επαφή με την επιφάνεια καθαρισμού, δεδομένα τα οποία επιβεβαιώνονται στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στο διακεκριμένο εργαστήριο Enders στη Στουτγάρδη.