6 προϊόντα για εύκολο καθαρισμό κουζίνας & μπάνιου

Κάθε χώρος - μεγάλος, μικρός, σπίτι, εξοχική κατοικία ή χώρος εργασίας - λερώνεται. Και παρ’ότι δεν υπάρχει μόνο ένα προϊόν για να καθαρίσουμε σωστά τους χώρους μας, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα μπορούμε να ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό και την απολύμανση των χώρων μας το ίδιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η σωστή χρήση των προϊόντων καθαρισμού εγγυάται όχι μόνο γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό, αλλά και προστασία του χώρου μας και της δικής μας υγείας. Οι δύο βασικοί χώροι σε ένα σπίτι που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία του καθαρισμού και της απολύμανσης είναι το μπάνιο και η κουζίνα.

Μπάνιο 

Δεν είναι κρυφό ότι το μπάνιο είναι από τους χώρους που συναντάμε την μεγαλύτερη συσσώρευση ρύπων σε ένα σπίτι ή χώρο εργασίας. Λόγω της υγρασίας που παραμένει στο μπάνιο, η συσσώρευση αλάτων είναι έντονη. Τα άλατα από τα υπολείμματα νερού είναι ενώσεις ασβεστίου, καθώς και κάποια μεταλλικά (σίδηρου και μαγνησίου) προέρχονται κυρίως από το νερό που βγαίνει από τις βρύσες, συσσωρεύονται πάνω στις επιφάνειες καθώς το νερό έρχεται σε επαφή με αυτές. Έτσι σχηματίζονται και οι λευκοί ή κιτρινωποί λεκέδες στο πάτωμα του μπάνιου. Αυτό μπορεί να αφαιρεθεί γρήγορα με τη χρήση ενός ισχυρού όξινου καθαριστικού αλάτων όπως Klinex Professional 2in1 καθαριστικό & αφαλατικό για χώρους υγιεινής. Η ταχείας δράσης σύνθεσή του αφαιρεί τα άλατα, τη βρωμιά και τα υπολείμματα σαπουνιού, είναι ιδανικό για χρήση σε μπανιέρες, ντουζιέρες, νιπτήρες, επιχρωμιωμένες, ανοξείδωτες, πλαστικές και κεραμικές επιφάνειες. Όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε μαρμάρινες και ευαίσθητες στα οξέα επιφάνειες.


Όμως ο καθαρισμός του μπάνιου δεν σταματάει μόνο στην απομάκρυνση των αλάτων από τις επιφάνειες. Άλατα συσσωρεύονται και στο εσωτερικό της λεκάνης. Για την απομάκρυνσή τους χρησιμοποιούμε το καθαριστικό λεκάνης
Klinex Professional Toilet Limescale Remover το οποίο χάρη στην παχύρρευστη σύνθεσή του παραμένει στην επιφάνεια μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διαλύοντας γρήγορα τα άλατα, αφήνοντας ένα ευχάριστο άρωμα φρεσκάδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως ένα απλό καθημερινό καθαριστικό ή μπορούμε να το αφήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην επιφάνεια στην περίπτωση που αντιμετωπίζουμε έντονο πρόβλημα συσσώρευσης αλάτων.


Τέλος για να καθαρίσουμε αλλά και να απολυμάνουμε τις επιφάνειες του μπάνιου, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν το οποίο να φέρει  πιστοποίηση για την απολυμαντική του δράση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.). Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Klinex Professional Ultra Extra Power Lemon. Η
Klinex Professional Ultra Extra Power Lemon είναι παχύρρευστη χλωρίνη με άρωμα λεμόνι, κατάλληλη για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των σκληρών επιφανειών εξασφαλίζει ιοκτόνο δράση που διαρκεί, όπως μεγάλες επιφάνειες μπάνιου και κουζίνας, νεροχύτες και δάπεδα. Χάρις στη  σύνθεσή της σε μορφή gel προσκολλάται καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στις επιφάνειες προσφέροντας προστασία που διαρκεί περισσότερο. Επιπλέον χάρη στη σύνθεσή της εμποδίζει τον σχηματισμό αλάτων. 

Κουζίνα

Σε αντίθεση με το χώρους υγιεινής όπου συναντάμε κατά κύριο λόγο άλατα, στους χώρους της κουζίνας το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ο όγκος των λιπαρών ρύπων, αλλά και η απολύμανση των επιφανειών που γίνεται η επεξεργασία των τροφίμων.
Η λειτουργία της κουζίνας σημαίνει πολλά λίπη, βρωμιά και δύσκολους λεκέδες. Οι επιφάνειες της κουζίνας μπορεί να κολλάνε από πιτσιλισμένα λίπη, υδρατμούς αλλά και σκόνη. Για τον σωστό καθαρισμό χωρίς τον κίνδυνο να μείνουν υπολείμματα ρύπων στις επιφάνειές μας πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα ισχυρό απολυμαντικό, όπως το
Cif Professional Power Cleaner Degreaser, ένα συμπυκνωμένο υγρό καθαριστικό που διαλύει γρήγορα λίπη και βρωμιά στους χώρους της κουζίνας.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες επιφάνειες της κουζίνας, όπως μαγειρικά σκεύη, κατσαρόλες, τηγάνια, μάτια κουζίνας, ενώ είναι ασφαλές και για χρήση σε επιφάνειες από αλουμίνιο.


Πέρα όμως από τον καθαρισμό των λιπαρών ρύπων από τις επιφάνειες της κουζίνας, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στους ρύπους από τα καμένα λίπη και τα υπολείμματα τροφών που συναντάμε στους φούρνους. Η υπερβολική συσσώρευση λίπους στους φούρνους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς μπορεί να αποτελεί πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς. Επιπλέον, τα καμένα λίπη και τα υπολείμματα τροφών που μένουν στο φούρνο, κατά την διάρκεια του μαγειρέματος καίγονται και ο καπνός που προκαλείται μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση. Γι’ αυτό, το συστηματικό και προσεκτικό καθάρισμα του φούρνου είναι απολύτως απαραίτητο και σημαντικό. Για τον εύκολο καθαρισμό του φούρνου και του grill χρησιμοποιούμε το
Cif Professional Oven & Grill Cleaner, ένα ισχυρό καθαριστικό για να αφαιρέσουμε εύκολα σκληρά λίπη και ξεραμένα υπολείμματα τροφών που έχουν παραμείνει στον φούρνο σας. Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί, καθώς το προϊόν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιφάνειες από αλουμίνιο, σε αυτοκαθαριζόμενες επιφάνειες και γενικά σε επιφάνειες ευαίσθητες στα αλκάλια.


Τέλος είναι ιδιαίτερα σημαντικό να απολυμαίνουμε την κουζίνας μας και ιδιαίτερα τις επιφάνειες που επεξεργαζόμαστε τις τροφές. Όμως σε ένα τόσο ιδιαίτερο περιβάλλον όπως είναι η κουζίνα δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τυχαία προϊόντα που πιστεύουμε ότι απολυμαίνουν τις επιφάνειες. Πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα προϊόντα που έχουν τις ανάλογες πιστοποιήσεις για την απολυμαντική του δράση (έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμών Φαρμάκων), αλλά και αναλυτικές και κατανοητές οδηγίες για τη σωστή χρήση του προϊόντος. Το απολυμαντικό και καθαριστικό κουζίνας
Cif Professional 2in1 Kitchen Cleaner Disinfectant καθαρίζει και απολυμαίνει ταυτόχρονα, ενώ φέρει πιστοποίηση από τον Εθνικό Οργανισμών Φαρμάκων που πιστοποιεί την απολυμαντική του δράση. Είναι ασφαλές για χρήση σε χώρους προετοιμασίας τροφίμων, όπως σε πάγκους, καθώς είναι απαλλαγμένο από αρώματα, όπως επιβάλλεται σε χώρους κουζίνας. Μάλιστα στην συμπυκνωμένη έκδοση των 5ltr λόγω της επιτυχούς δοκιμασίας στο πρότυπο EN 14476 για αντιμετώπιση κορωνοϊών, προτείνεται για κάθε κοινόχρηστη επιφάνεια όπως πόρτες, πόμολα, πάγκοι κ.λπ.


Η επιλογή των προϊόντων για τον καθαρισμό και την απολύμανση των χώρων μας, και ιδιαίτερα για τους χώρους υγιεινής και την κουζίνα, πρέπει να γίνεται με προσοχή και με κύριο γνώμονα την ποιότητα η οποία μπορεί να συνδυάζεται με χαμηλό κόστος χρήσης. Επιπρόσθετα θα πρέπει πάντα να ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης που ορίζει ο κατασκευαστής, και φυσικά ποτέ να μην αναμιγνύουμε απορρυπαντικά καθαρισμού και ιδιαίτερα όταν ένα από αυτά είναι η χλωρίνη. Είναι τρομερά επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες όπως εγκαύματα ακόμα και έκρηξη.