Οικολογικά προϊόντα καθαρισμού: Αλήθειες και παρερμηνείες

Η κυρίαρχη άποψη για τα οικολογικά καθαριστικά, θεωρεί πως είναι λιγότερο αποτελεσματικά λόγω του αποκλεισμού «δραστικών» πρώτων υλών στην παραγωγή τους (π.χ απορρυπαντικά). Άλλη μια παρεξήγηση είναι ότι δεν είναι «καθαρά» και υγιεινά επειδή κάποια από αυτά (π.χ χαρτικά) περιέχουν ανακυκλωμένα συστατικά.

Ωστόσο η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην αυστηρή επιλογή πρώτων υλών από φυτικά προϊόντα και παράγωγά τους, αλλά και ο προδιαχωρισμός των υλικών που προορίζονται γενικά για ανακύκλωση, καθώς και οι υψηλές τεχνολογίες απαλλαγής των υλών από τα τελευταία υπολείμματα των υλικών από την αρχική τους χρήση, τα καθιστούν ασφαλέστερα και από τα παραδοσιακά .
Στα απορρυπαντικά, ο συνδυασμός των φυτικών συστατικών, με τις εξελιγμένες διαδικασίες ομογενοποίησης, έφερε προϊόντα ασφαλή για τον άνθρωπο σαν χρήστη, αλλά και για το Περιβάλλον που είναι το μεγάλο σπίτι του ανθρώπου και πρέπει να παραδοθεί ακόμη πιο καθαρό και βιώσιμο στις επόμενες γενεές. Τα προϊόντα αυτά στο μεγαλύτερο εύρος των αναγκών καθαρισμού μπορούν να παρέχουν πολύ αξιόπιστο αποτέλεσμα ισάξιο των «παραδοσιακών». Η όλο και μεγαλύτερη διείσδυσή τους στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού αλλά και τον επιχειρήσεων με υψηλή ευαισθησία για το περιβάλλον, σπάει και τον τελευταίο μύθο περί «καλών μεν αλλά ακριβών»

Στα χαρτικά, που ακολούθησαν λίγο αργότερα, τα επιτεύγματα είναι εντυπωσιακά, γιατί αποτυπώνονται και σε πραγματική μείωση της κατανάλωσης του ξύλου ως πρώτη ύλη και στην διάσωση μεγάλου δασικού πλούτου.

 

 

Επιμένουμε λοιπόν σε όλα αυτά τα χρόνια της διαδρομής, να προσθέτουμε όλο και περισσότερα υλικά από κατασκευαστές που έβαλαν στην πρακτική τους την ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ εδώ και τρεις δεκαετίες και δεν φοβήθηκαν των ανταγωνισμό των παραδοσιακών .
Αυτά τα προϊόντα, - πραγματικά οικολογικά - είναι πιστοποιημένα από διεθνείς οργανισμούς και φέρουν σήματα πιστοποίησης όπως EcoLabel και FSC για:
• Την προέλευση των υλών
• Τις μεθόδους παραγωγής και επεξεργασίας
• Την ίδια τους τη συσκευασία για να συνεχίζεται ο κύκλος της αειφορίας