6 προϊόντα και 2 αλήθειες για τον καθαρισμό κάθε επιφάνειας του σπιτιού

Για τον καθαρισμό των επιφανειών πρέπει να γνωρίζουμε δύο βασικούς παράγοντες: το είδος του ρύπου που να αντιμετωπίζουμε (π.χ άλατα ή λίπη) και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η επιφάνεια, την οποία πρέπει να καθαρίσουμε.

 

Η επιλογή του σωστού καθαριστικού πρέπει να συνδυάζει την δραστικότητα πάνω στο είδος του ρύπου (όξινο για τα άλατα – αλκαλικό για τα λιπαρά), αλλά και την προστασία της επιφάνειας κατά την διάρκεια του καθαρισμού.
Τι γίνεται όμως όταν το απορρυπαντικό που καθαρίζει τον ρύπο, είναι ταυτόχρονα και επιθετικό και για την επιφάνεια; Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο καθαρισμός αλάτων ή σκουριάς από μάρμαρο ή μωσαϊκό. Το όξινο προϊόν αφού διαλύσει τα άλατα, εφόσον δεν ξεβγαλθεί γρήγορα με καθαρό νερό, θα φθείρει και την επιφάνεια καθαρισμού. Σε αυτές τις περιπώσεις η λύση είναι να καθαρίζουμε την επιφάνεια σε μικρά τμήματα, χρησιμοποιώντας και κάποιο υλικό όπως το σφουγγάρι ή κάποια βούρτσα, έτσι ώστε να περιορίσουμε τον χρόνο παραμονής του απορρυπαντικού στην επιφάνεια. Έπειτα με τη χρήση ενός πανιού ή σφουγγαρίστρας αφαιρούμε γρήγορα τα υπολείματα του απορρυπαντικού, χρησιμοποιώντας αρκετό καθαρό νερό.
Ο τακτικός καθαρισμός των επιφανείων μας βοηθά να προλαβαίνουμε την συσσώρευση βρωμιάς, αποφεύγοντας έτσι την χρήση ισχυρών καθαριστικών.
Η σειρά προϊόντων PRO FORMULA από την Diversey με τα αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα Cif και Klinex ικανοποιούν όλες τις ανάγκες για ένα καθαρό σπίτι. Eίναι σχεδιασμένα με επαγγελματικές συνθέσεις μπορούν να καλύψουν επαγγελματικές, αλλα και οικιακές ανάγκες καθαρισμού. Δείτε ένα ολοκληρωμένο πακέτο και άλλες επιλογές εδώ.
Αλήθεια Νο1: δεν υπάρχει ΕΝΑ προϊόν που να καθαρίζει όλες τις μορφές βρωμιάς
Αλήθεια Νο2: δεν αναμιγνύουμε δύο διαφορετικά προϊόντα για να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι αναποτελεσματικό και κυρίως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.